ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပန္းေဂၚဖီစိမ္း - ၁ ပြင့္
- ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး
- နာနတ္သီး - ၁ စိတ္
- ဒိန္ခ်ဥ္ - ၂ ဇြန္း
- မေရာနိစ့္ - ၁ ဇြန္း
- ေဘကြန္ - ၁၀၀ ဂရမ္
- ေရာ့ကတ္ဆလတ္ရြက္ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
- ပန္းေဂၚဖီစိမ္းႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းၿပီး ဆားရည္စိမ္ပါ။
- နာနာသီးကိုအခြံႏြာၿပီး အတံုးလွီး၍ အေအးခံထားပါ။
- ဆားရည္စိမ္ထားေသာ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းကို ေရေႏြးႏွင့္ (၁) မိနစ္ခန္းျပဳတ္ၿပီး ေရခဲေရျဖင့္ အေအးခံထားပါ။
- ဒိန္ခ်ဥ္၊ မေရာနိစ့္၊ ပန္းသီးရွာလကာရည္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔ျဖင့္ ဒိန္ခ်ဥ္ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ပါ။
- အေအးခံထားေသာ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ နာနတ္သီးတို႔ကို ဒိန္ခ်ဥ္ေဆာ့စ္ႏွင့္ ေရာသုပ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ အေအးခံထားပါ။
- ေဘကြန္ကို ဒယ္အိုးထဲသုိ႔ထည့္၍ အကၽြတ္ေၾကာ္ပါ။
- အေအးခံထားေသာ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ နာနတ္သီးသုပ္ကို ဆလတ္ရြက္၊ ေဘကြန္ႏွင့္တြဲ၍ သံုးေဆာင္ႏုိပ္သည္။
Admin>>>Myfoodmyanmar
ကိုမိုး(နည္းပညာ)
Post A Comment:
0 comments: