တစ္ႏွစ္ကို ေဆးဖက္ဝင္ ေခြးေလွးယားသီးအေစ့ တန္ခ်ိန္ ၂ဝ ခန္႔ အာရွႏိုင္ငံအခ်ဳိ႕သုိ႔ တင္ပုိ႔ေနရတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ တစ္ႏိုင္ငံလုံးရဲ႕ ေခြးေလွးယားသီး စိုက္ပ်ဳိးထြက္ရိွမႈမွာ တစ္ႏွစ္ကို တန္ခ်ိန္ ၃ဝ ခန္႔ရိွၿပီး ျပည္တြင္းမွာ ၁ဝ တန္ခန္႔ အသုံးျပဳကာ ျပည္ပသုိ႔ တန္ခ်ိန္ ၂ဝ ခန္႔ တင္ပုိ႔တာျဖစ္တယ္လို႔ မေကြးၿမိဳ႕မွ ေခြးေလွးယားသီး စိုက္ပ်ဳိးထုတ္လုပ္သူ ဦးသန္းေအာင္ရဲ႕ ေျပာၾကားခ်က္ကို ျမဝတီသတင္းတစ္ရပ္မွာ ေဖေဖာ္ဝါရီ ၁၆ ရက္က ေဖာ္ျပခဲ့တာ ျဖစ္ပါတယ္။
ေခြးေလွးယားသီးမွာ အ႐ိုင္းနဲ႔အယဥ္ ႏွစ္မ်ဳိးရိွၿပီး အယဥ္ကုိသာ စိုက္ပ်ဳိးစားသုံးၾကပါတယ္။ အိမ္နီးခ်င္းႏိုင္ငံေတြျဖစ္တဲ့ ထိုင္းနဲ႔အိႏၵိယႏိုင္ငံေတြသို႔ အဓိက တင္ပုိ႔ေနတာျဖစ္ျပီး ဂ်ပန္နဲ႔ ကုိရီးယားႏိုင္ငံတို႔ကလည္း အားတိုးေဆးအတြက္ ႏွစ္ျခားကာ လာေရာက္ဝယ္ယူၾကေၾကာင္း ဦးသန္းေအာင္က ေျပာၾကားခဲ့ပါတယ္။
၂ဝ၁၆ ႏွစ္ကုန္ပိုင္းက ေခြးေလွးယားသီးအေစ့ တစ္တင္းကို ေငြက်ပ္ ၁၅ဝဝဝဝ ေစ်းရိွၿပီး ယခုလက္ရိွမွာ ေငြက်ပ္ ၈ဝဝဝဝ ခန္႔ရိွတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ျပည္တြင္းတိုင္းရင္းေဆးအမ်ဳိးအစား ၁၀ မ်ိဳးခန္႔ ေဖာ္စပ္ဖို႔အတြက္လည္း ေခြးေလွးယားသီးကုိ ဝယ္ယူမႈရွိေၾကာင္း သိရျပီး ေခြးေလွးယားသီးကုိ နယ္စပ္သုိ႔ တင္ပုိ႔ရာမွာ အသင္းအဖြဲ႕မရိွတာေၾကာင့္ စိုက္ပ်ဳိးထုတ္လုပ္သူေတြနဲ႔ပုဂၢလိကကုမၸဏီေတြက သြားေရာက္တင္ပုိ႔ရတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ေခြးေလွးယားပင္ရဲ႕မူလေဒသဟာ ျမန္မာႏိုင္ငံအပါအဝင္ အပူပုိင္း အာရွေဒသနဲ႔ အာဖရိကေဒသေတြျဖစ္ၿပီး ျမန္မာႏိုင္ငံရဲ႕ ေနရာေဒသ အသီးသီးမွာ ေပါက္ေရာက္ႏိုင္တာျဖစ္ပါတယ္။
ေခြးေလွးယားသီးကုိ တစ္ႏွစ္တစ္ႀကိမ္ စိုက္ပ်ဳိးႏိုင္ၿပီး ယုိးဒယားေခြးေလွးယားသီးလို႔ေခၚတဲ့ အိႏၵိယမ်ိဳးေစ့မွာ တစ္ႏွစ္ကုိ ႏွစ္ႀကိမ္စိုက္ပ်ဳိးရတာေၾကာင့္ စမ္းသပ္စုိက္ပ်ိဳးေနတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ေခြးေလွးယားသီးအေစ့မွာ ကစီဓာတ္၊ ပ႐ုိတင္းဓာတ္၊ အဆီဓာတ္၊ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြပါဝင္ၿပီး ေဆးဖက္ဝင္ အာနိသင္ ရိွျခင္းေၾကာင့္ သင့္တင့္တဲ့ ပမာဏခန္႔သာ စားသုံးသင့္ကာ စားသုံးမႈပမာဏမ်ားရင္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္တယ္လို႔ ေခြးေလွးယားသီး စိုက္ပ်ဳိးထုတ္လုပ္သူ ဦးသန္းေအာင္က ေျပာၾကားထားပါတယ္။
duwun.com.mm
Post A Comment:
0 comments: